lauantai 7. syyskuuta 2019

Keskeneräiset - mutta kenties jonain päivänä valmiita

Koska tänään olisi hyvä päivä tuulettaa tekeleitäni Pukkisaaren markkinoilla, niin olen tietenkin valinnut juuri tänä viikonloppuna sairastaa flunssaa. Jospa huomenna jaksaisi edes siviileissä siellä käväistä...

Mutta kunto riittää kuitenkin - ehkä - muutaman pronssispiraalin vääntämiseen, niin saisi edes yhden työn lopullisesti valmiiksi. Kun näitä keskeneräisiä kerran riittää...



Alimpana on itselleni kudottu viitan eli vaipan alku - reunat on päättelemättä ja kyllähän siihen myös erilaisia pronssikoristeita on laitettava. Loimena on saksanpähkinällä värjättyä pirtinkehräämön 90x2 lampaanvillalankaa ja kuteena krapilla kylmävärjättyä saman kehräämön 500 x 1 villalankaa. 

Toiseksi alimpana on miehelle tehty viitta, joka on periaatteessa valmis, mutta haluan tehdä siihen muutaman pronssikoristeen (oikein yksinkertaisia ja vain muutama kappale helmanurkan tienoille. Sudenpäänsolki on jo valmiina. Loimena on sama kuin toisessa viitassa, kuteena on Novitan Natura 100 % kertaamaton luonnonvalkoinen lampaanvillalanka. Lanka on värjätty ensin saksanpähkinäliemen jälkivärillä, mutta kun väri oli kovin vaatimaton, niin heitin langat vielä krapin jälkiliemiin kylmävärjäytymään. 

Päällimmäisin kangas on päällyshameen eli peploksen kangas. Langat on kylmävärjätty krapilla, eivät todellakaan mitenkään tasainen värjäys, mutta oikeastaan pidän tuosta elävästä pinnasta enemmän kuin mitä teollisesti värjätyistä langoista tulisi. Aloitin jo hieman päättelyä, mutta se menee täysin uusiksi. Piti vain tehdä jotain tässä välissä, kun harmitti vietävästi. Päällyshame on kudottu kapeana ja päättelyt tulevat ei-periodisti ylös ja alas. Ja tietysti siihen vielä sitten jonkin lautanaudan kutominen (elätän vielä toivetta, että pääsisin sittenkin huomenna markkinoille ja ostamaan sen lautanauhan...).

Päällimmäisenä on langat mekko varten - pirtin kehräämön 70x2 loimeksi ja 90x1 kuteeksi. Indigovärjäys ei mennyt ihan nappiin, eli kudelangat eivät värjääntyneet tasaisesti. Eli sisimmät langat jäivät ilman väriä. Tiedän syyn ja osaan ensi kerralla tehdä paremmin, mutta voi olla, että tilaan bragelta kudelangat kuitenkin. Teen noista itsevärjätyistä sitten jotain muuta. 

Eli nyt vain sitten spiraaleja vääntämään....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti