keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Ihka uudet säärisiteet - ja selkeä laadun kehittyminen

Sain jo ennen kesää kudottua uudet säärisiteet, mutta vasta nyt sain ne viimein valmiiksi.

Tällä kertaa käytin pirtin kehräämön 70 x 2 vaalean harmaata lampaanvillalankaa loimena (eli hieman ohuempaa kuin edellisissä) ja kuteena pirtin kehräämön niin ikään vaalean harmaata, mutta 90 x 1 villalankaa. Koska halusin edes pientä värieroa kuteen ja loimen välille, niin värjäsin kudelangan. Puretteena alunaa ja hups, ei sitten mitään muistikuvaa, millä sain lankaa hieman kellertävän värin. Mutta koska tuohon aikaan ei maa vielä mitään tuoretta antanut, niin käytin muistaakseni jotain kuivattua (pietaryrttiä?).

Kudoin säärisiteet samanaikaisesti, ja työ eteni aivan hurjaa vauhtia (jouduin hieman jopa hidastelemaan, koska kutomolla oli avoimet ovet ja puissa toivottiin olevan keskeneräiset työt esille (eikä keskeneräistä loimen luomista).


Työn jälki oli mielestäni jo suorastaan kiitettävää (suuri syy varmaankin kunnollisessa kudelangassa), ja pituudeksikin tuli sitten neljä metriä - että on ainakin riittävästi.

Halusin toki säärisiteet jotenkin värjätä, ja tätä varten jouduin sitten odotteleen näin pitkälle, että sain indigoliemen tulille. Jostain syystä (viinikivijäämät?) puretus muutti säärisiteiden värin ihan keltaiseksi, joten vihreäthän niistä säärisiteistä sitten tuli. Mutta ihan kelpo väri kuitenkin - eli eikai ihan sille kaikkein köyhimmälle tälläkään kertaa vaatepartta tullut...

Koska kaikki ei tietenkään mennyt ihan nappiin, niin värjäsin ennen päättelyä enkä sitten muistanut laitella samoihin liemiin loimilankoja päättelyä varten, joten nämä säärisiteet on ihan vain päärmätty ihan "modernilla" tavalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti